Boxspring bedbodem

Letterlijk betekend boxspring een ‘doos met veren’.

Boxspring bedbodem

Een boxspring is eigenlijk een bedbodem en ledikant in één. Er worden ook inbouw boxsprings gemaakt om speciaal in een ledikant neer te zetten, maar meestal worden boxsprings aan de buitenzijde gestoffeerd waardoor een ledikant niet nodig is en worden ze vrijstaand geplaatst. In een boxspring zitten metalen veren die naar boven en naar beneden bewegen en geven dus een heel nauwkeurige ondersteuning.

Boxspring stoffering

Een boxspring is met stof bekleed waardoor het heel lastig is deze stofvrij te houden. Dit is een nadeel voor mensen die last hebben allergien of voor huisstofmijt. Deze mensen zouden ervoor kunnen kiezen om de boxspring te bekleden met leer of beter een ander type bedbodem nemen. Daarnaast wordt een boxspringbodem relatief snel vies. Aangezien een boxspring bekleed is met stof zijn vlekken op de boxspring moeilijker te verwijderen dan van een houten ledikant.

 

© Copyright 2001 - 2023 Traagschuim.info | Sitemap | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst NL Traagschuim.info NL Dutch EN Memoryfoam Information in English