Spiraalbodem

Een spiraalbodem bestaat uit een vlechtwerk van ijzerdraden die allemaal onderling met elkaar verbonden zijn.

Een spiraalbodem bestaat uit een vlechtwerk van ijzerdraden

Er zijn twee soorten spiraalbodems; de nieuwe vorm, de dwarsgespannen en de in-de-lengte-gespannen spiraalbodem (oud). Het laatste type (in-de-lengte-gespannen) wordt bijna niet meer gemaakt omdat dit type spiraalbodems een soort hangmateffect creëren. Doordat lengte gespannen spiraalbodems in de jaren ’70 veel verkocht werden, is er een algemene denkfout ontstaan. Namelijk dat hard slapen beter zou zijn dan zacht slapen.

Spiraalbodem

Dwarsgespannen spiraalbodems bieden niet veel steun en zijn erg stevige bedbodems. Wel beidt een spiraalbodem een uitstekende ventilatie en gaan ze heel lang mee zonder problemen.

Het gebruik van ijzer/metaal in bedbodems en/of matrassen zorgt voor een magnetisch veld. Een magnetisch veld zorgt voor een verhoogde spierspanning en dit is in een slaapomgeving zeker niet aan te raden. Als u veel last heeft van spierkrampen zou dit goed kunnen komen door een magnetisch veld. Een spiraalbodem is eigenlijk alleen geschikt voor de betere matrassen dus matrassen waar zo goed als al het lig comfort uit gehaald wordt. Pocketveringmatrassen en traagschuimmatrassen zijn matrassen waar een spiraalbodem goed voor kan werken.

 

© Copyright 2001 - 2023 Traagschuim.info | Sitemap | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst NL Traagschuim.info NL Dutch EN Memoryfoam Information in English