Cloud matras van Tempur

Tempur heeft sinds kort een nieuwe matrassenlijn die ‘Cloud’ heet. Ik ben altijd al een grote fan van Tempur matrassen geweest en de Cloudserie maakt mijn enthousiasme alleen maar groter. Deze 3 nieuwe Tempur matrassen zijn een geweldige verbetering van de Tempur matrassenlijn. Het grote verschil met de conventionele Tempur matrassen is dat de Tempur Cloud matrassen een stuk beter ventileren en direct zacht aanvoelen; alsof u op een wolk slaapt...

Tempur cloud matras

De Cloud matrassenlijn is speciaal ontwikkeld na een uitgebreid consumentenonderzoek waaruit bleek dat veel mensen het vervelend vinden om te moeten ‘wachten’ tot het matras zacht wordt door lichaamswarmte. Vooral in de winter kan dit soepel worden van de Tempur matrassen enige tijd duren door de hoge densiteit. Het grote verschil tussen de Cloud matrassen en de andere Tempur matrassen is dat de Cloud matrassen veel minder op temperatuur reageren waardoor de Cloud matrassen ook in een koude slaapkamer direct heerlijk zacht en comfortabel aanvoelen. Dit komt omdat de bovenste laag schuim (door Tempur ES materiaal genoemd) van een lagere densiteit is gemaakt.

Voordelen van de Tempur Cloud matrassen

De nieuwe Cloud matrassen zijn veel minder temperatuurgevoelig en voegen zich vrijwel direct naar de contouren van het lichaam. Ook gaat het omdraaien op de Cloud matrassen daardoor heel gemakkelijk in tegenstelling tot de andere Tempur matrassen waar het omdraaien wat lastiger kan gaan door de hoge densiteit. Dat Tempur met een lagere densiteit is gaan werken sterkt mijn idee dat dit beter is in ons toch wel vochtige klimaat.
Een lagere densiteit biedt namelijk veel voordelen. Niet alleen is de ventilatie beter met een wat lagere densiteit ook de temperatuur blijft lager en het schuim wordt minder temperatuurgevoelig. Verder voelt het schuim ook zachter aan en juist dat is merkbaar in de Cloud matrassenserie van Tempur ten opzichte van de andere Tempur matrassen. Het traditionele aanbod van Tempur wordt door een groep klanten omschreven als vrij hard en stevig. Uit onderzoek is gebleken dat een deel van de consumenten liever een medium of zacht matras heeft. Om die doelgroep van dienst te zijn is de nieuwe Tempur Cloudcollectie gemaakt.

Tempur ES foam

Wat maakt de Cloud matrassen dan zo speciaal?

Zoals alle Tempur matrassen, is de Cloud-serie gemaakt met visco-elastisch schuim (traagschuim)en koudschuim. Maar wat maakt de Cloud matrassen dan zo speciaal? De Cloud matrassen bieden meer comfort doordat het directe oppervlak een stuk zachter is. De Cloud matrassen zijn speciaal voor diegenen die een zachter matras dan een traditioneel traagschuim matras willen. Wat hebben de Cloud matrassen met elkaar gemeen? Alle matrassen in deze serie omvatten een toplaag gemaakt van speciale TEMPUR-ES materiaal (traagschuim met een lagere densiteit). Verder is elk Cloud Matras opgebouwd uit een laag visco-elastisch schuim (traagschuim) en een laag koudschuim (Vermoedelijk HR55).

Vergelijking met Cloud Matras en andere Tempur traagschuim matrassen

De Tempur  Cloud matrassen-serie verschilt vooral van andere de Tempur matrassen omdat het een zachter matras is. Op de Cloud-serie kan men zich makkelijker omdraaien en de invloeden van een koude kamer zijn minder voelbaar omdat het schuim zachter blijft. De Cloud-serie is het enige matras van Tempur wat met deze zachtere toplaag werkt. De Cloud Matras is ideaal voor mensen die het comfort van traagschuim willen, maar liever met een iets zachter gevoel.

Vergelijk het Cloud Matras

De Tempur Cloud matrassen vergelijken is niet echt eenvoudig. Eigenlijk lijkt de Cloud een beetje op een normaal matras. Zo voelt het gewoon zacht aan en ventileert het beter. Ook het omdraaien op het matras gaat makkelijk en je ervaart niet het gevoel vast te liggen. Bij de Cloud-serie is het oppervlak van het matras zachter door een speciale schuimlaag dat ‘ES-schuim’ wordt genoemd. ES staat voor Extra Soft en dit is een schuim met een lagere densiteit. Ditzelfde zachte effect kan je verkrijgen door een zogenaamde profilering (insneden) in het oppervlak van het schuim te maken. Bij het Tender Touch matras van M-line en de Premium support matras van Royal Health Foam wordt dit zachte effect bereikt door middel van een profilering. Ook het gebruik van schuim met een vergelijkbare densiteit (en kwaliteit) werkt natuurlijk mee aan eenzelfde mate van ligcomfort. Qua gevoel komt de Cloud 25 matras in mijn ogen het dichtst in de buurt van het Premium Support matras.

Zwevend slapen

Tempurseries
Tempur heeft nu dus 3 verschillende matrassenseries: de Original, de Sensation en de Cloud.
De Original is het eerste Tempur matras dat is opgebouwd uit een HR koudschuim en een hoge densiteit visco-elastisch polyurethaanschuim (traagschuim of Nasa- of Tempurschuim).

De Tempur Sensation serie is speciaal voor mensen die ‘zwevend’ willen slapen zonder het gevoelte hebben ‘vast’ te liggen. Dit matras is het meest te vergelijken met een normaal matras en is dus iets steviger.

En dan is er nu de Cloud; de innovatieve balans tussen zachtheid en ondersteuning. De Cloud 25 is het ultieme Tempur matras en speciaal ontwikkeld voor mensen die het zwevende gevoel en ondersteuning van traagschuim willen maar nog wel gemakkelijk willen kunnen draaien en bewegen op bed. Het Cloud matras reageert normaler op temperatuur, heeft een beter ademend vermogen en blijft het koeler. Ook voelt het matras toch zacht aan in een koude slaapkamer en is het vertragende effect korter.
De Cloud Matras van Tempur is in mijn optiek het ideale Tempur matras.

Waar bestaat de Cloud Serie uit?
De Tempur Cloud matrassen-serie bestaat uit drie verschillende matrassen; De Cloud 19, 22 en 25.
De dunste uitvoering van het Cloud Matras is de Cloud 19. Dit matras is 19 cm dik en heeft 8 cm traagschuim met daaronder 11 cm HR Koudschuim. De bovenste 4 cm is gemaakt van een speciaal door Tempur ontwikkeld lage densiteit ES schuim (Extra Soft).

De Cloud 22 is in totaal 22 cm dik en heeft maar liefs 11 cm traagschuim waarvan 6 cm uitgevoerd in het soepele ES schuim. De onderkant van het matras is uitgevoerd in een HR koudschuim dat een goed ademend vermogen heeft en zeer veerkrachtig is. Het is niet helemaal duidelijk wat voor HR koudschuim Tempur gebruikt.
En dan is er de De Cloud 25. Dit royale matras is 25 cm dik en is opgebouwd met 2 x 7 cm traagschuim waarvan de bovenste 7 cm het ES traagschuim is.

Cloud Matras 19cm

De lichtste uitvoering van het Cloud Matras is de Cloud 19. De toplaag is gemaakt van een speciaal schuim wat door Tempur ES schuim genoemd wordt. Dit ES (Extra Soft) schuim is een visco-elastisch traagschuim met een lagere densiteit. De Cloud 19 heeft een 4 cm dikke toplaag van ES schuim.

Dit matras biedt comfort, ondersteuning en is van een goede kwaliteit . Het is een TEMPUR matras wat een iets zachter gevoel geeft. De eenvoudigste uitvoering van de Cloudserie is de Cloud 19. Dit matras is 19 cm dik en heeft een vrij dunne wasbare afritsbare tijk. Helaas is de tijk maar op 40 ºC wasbaar wat niet huisstofmijtdodend is. De Cloud matrassen zijn verder heerlijk zachte matrassen maar toch met de ondersteunende werking van het bekende drukverlagende Tempur-materiaal.

Tempur Cloud 19 matras

De opbouw van de Cloud Matras 19 cm:

Bovenlaag van 4cm (zacht lage densiteit traagschuim)

 • De tweede laag is een 4cm steviger traagschuim
 • De derde laag is een 11cm HR koudschuim
 • De hoes is antibacterieel, hypoallergeen (40 ºC wasbaar)
 • Cloud 19cm matras kost €998,- in de maat 90 x 200
 • Cloud Matras 22cm

  Tempur Cloud de Luxe. Dit Cloud Matras 22 cm. heeft een 6 cm. toplaag van een lagere densiteit traagschuim dat voor een nog zachter gevoel zorgt. De toplaag is gemaakt van een speciaal schuim wat door Tempur ES schuim genoemd wordt. Dit ES schuim is een visco-elastisch traagschuim met een lagere densiteit.

  De Cloud 22 heeft dus een 6 cm dikke toplaag van ES schuim en 5cm traagschuim met een 80 kg densiteit. Dit matras biedt veel comfort, ondersteuning en is van een goede kwaliteit . Het is een echt TEMPUR matras wat een zacht gevoel geeft. De Cloud 22 de Luxe is de tweede van de drie Cloud matrassen en heeft ook weer een vrij dunne wasbare afritsbare tijk, helaas is de tijk maar op 40 ºC wasbaar. De Cloud matrassen zijn heerlijk zachte matrassen maar toch met de ondersteunende werking van het bekende drukverlagende Tempur-traagschuim.

  Tempur Cloud 22 matras

  De opbouw van de Cloud Matras 22 cm:

 • Bovenlaag van 6cm ES schuim (zachte, lage densiteit traagschuim)
 • De tweede laag is een 5cm steviger traagschuim
 • De 3 de laag is een 11cm HR koudschuim
 • De hoes is antibacterieel, hypoallergeen (40 ºC wasbaar)
 • Cloud 22 cm matras kost €1298,- in de maat 90 x 200
 • Cloud 25 cm matras

  Tempur Cloud Supreme 25 cm. Al de Cloud matrassen zijn heerlijk zachte matrassen maar de Cloud 25 is de meest luxe en zachtste. Ook volgens Tempur is dit het meest ultieme gevoel van zachtheid, souplesse en slaapcomfort. De Cloud 25 cm. matras is voorzien van een toplaag van 7 cm ES (Extra Soft) schuim. Door deze extra zachte traagschuim laag wordt een zachtheid bereikt als nooit tevoren.

  Deze Cloud matras bestaat uit een 7 cm. comfortlaag gemaakt van TEMPUR ES (Extra Soft). Daaronder is een stevige traagschuim laag van 7 cm. met een hoge (80 kg) densiteit geplaatst en daar weer onder komt een koudschuim laag met, vermoedelijk, een koudschuim HR55 om het comfort, de ondersteuning en duurzaamheid te leveren die u mag verwachten van TEMPUR matras maar dan met een zachter gevoel…
  De tijk is rondom voorzien van een zacht stippenpatroon en wasbaar tot 40 ºC.

  Tempur Cloud 25 matras

  De opbouw van de Cloud Matras 25 cm:

 • Bovenlaag van 7cm ES traagschuim (zacht lage densiteit traagschuim
 • De tweede laag is een 7cm steviger traagschuim
 • De derde laag is een 11cm HR koudschuim
 • De hoes is antibacterieel, hypoallergeen (40 ºC wasbaar)
 • Cloud 25 cm matras kost €1498,- in de maat 90 x 200
 • Namaak Cloud kussens en matrassen

  Let op, er zijn nu al namaak Cloud kussens en matrassen te vinden op het net. De echte Cloud matrassen worden gemaakt door de firma Tempur en door niemand anders.

  © Copyright 2001 - 2023 Traagschuim.info | Sitemap | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst NL Traagschuim.info NL Dutch EN Memoryfoam Information in English