Pocketvering

Pocketvering als drager in een traagschuim matrasVoor een goed traagschuimmatras heeft u een veerkrachtige drager (de onderzijde van het matras) nodig. Pocketvering is één van de 4 mogelijkheden.

Pocketvering in combinatie met traagschuim heeft een aantal voordelen maar ook een aantal nadelen. De voordelen zijn ventilatie, veerkracht en dat het matras koel blijft. De nadelen zijn hygiëne, ruimteverlies en staal/ijzer.

Door de vele open ruimtes in- en rondom de pockets ventileert een pocketmatras goed en blijft het gedurende de nacht droog en koel. De veerkracht (hangt wel sterk af van het aantal pockets per vierkante meter) is hoog.

Een pocketmatras is wellicht het minst hygiënische matras. Door de vele open ruimtes kan er gemakkelijk stof, huisstofmijt en schimmels in de kern komen. Dit is niet reinigbaar. Snij een paar jaar oude pocket matras open en u weet genoeg. U zult dit type matras dan ook nooit in een ziekenhuis aantreffen.

Ruimteverlies. Door middel van de schuimrubber omlijsting verliest u op een eenpersoons matras zo'n 10 cm per rand, dit komt neer op ca. 20 cm totaal! Dus u krijgt een effectief kleiner matras door de schuim rubber omlijsting die de pockets bij elkaar houden. Vaak is deze rand harder dan de rest van het matras maar soms juist zachter waardoor u het gevoel krijgt van het matras te rollen.

En als laatste is ijzer in een matras niet aan te raden daar ijzer een magnetisch veld creeërt. Bovendien ontstaat er staticiteit in het matras door de schuring van de veer met de synthetische zakjes.

Ook is een pocket matras veel kwetsbaarder en moet het regelmatig gekeerd worden tegen het vormen van een kuil.

Pocketveren kern in een traagschuim matras

Wellicht een indicatie van wat het beste zou kunnen werken om als drager te gebruiken is het feit dat er medisch uitsluitend met koudschuim gewerkt wordt.

Als u hygiënisch en gezond wilt slapen kunt u beter geen pocket als drager voor een traagschuim matras nemen.

 

© Copyright 2001 - 2023 Traagschuim.info | Sitemap | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst NL Traagschuim.info NL Dutch EN Memoryfoam Information in English