Tempur traagschuim

De uitleg van Tempur over het gebruikte Tempur schuim (lees traagschuim)
Hieronder vindt u de originele tekst welke Tempur op haar site heeft staan over Tempur schuim met daaronder een uitleg over traagschuim/Tempur schuim:

Tempur logo

“TEMPUR materiaal is niet hetzelfde als het algemeen bekende traagschuim. TEMPUR materiaal wordt enkel geproduceerd in onze eigen TEMPUR fabrieken waar we het onderzoeken, ontwikkelen en produceren naar eigen formule. U zult dus alleen genieten van de echte voordelen van TEMPUR in TEMPUR producten”

Er bestaan veel traagschuimproducten, maar er is slechts één TEMPUR. TEMPUR producten passen zich aan naar de contouren van het lichaam en bieden uitstekend comfort en ondersteuning.
TEMPUR producten worden ontwikkeld en getest volgens de hoogste kwaliteitsnormen en zijn allemaal ondersteund door een uitgebreide garantie.

 • De keuze van doktoren
 • Innovatief
 • Hoge kwaliteit
 • Gecertificeerde Technologie
 • Het origineel
 • Tempur geen traagschuim?

  Tempur schuim niet het zelfde als traagschuim? Deze uitleg klopt in mijn optiek totaal niet. Tempur schuim is visco elastisch polyurethaan schuim wat door de meeste mensen traagschuim genoemd wordt. Tempur noemt alles wat met traagschuim werkt een kopie en niet het originele product.

  Dit is natuurlijk onzin. Dit zou inhouden dat Philips, de ontwikkelaar van de cd-speler,  de enige originele CD-spelers maakt of dat Ford de enige originele auto op de markt brengt.

  Wel is het zo dat het traagschuim dat Tempur maakt absoluut goed is maar als je een heel matras van Tempur analyseert (onder de loep neemt) dan vallen er toch snel een aantal zaken op. Zo werkt Tempur met simpele dunne matras tijkjes en heeft het koudschuim dat Tempur gebruikt een gemiddelde densiteit (rond de HR50). Ook is de densiteit die Tempur voor de particulieren traagschuimmatrassen gebruikt erg hoog waardoor het ademt vermogen en het vocht doorlating vermogen niet echt goed is. De Tempur 50 kg densiteit traagschuim werkt wel helemaal goed maar dit wordt alleen medisch aangeboden. Overigens worden de Tempur matrassen voor Europa tegenwoordig in Hongarije geproduceerd.

  Kwaliteitverschillen traagschuim.

  De kwaliteit verschillen tussen de verschillende soorten traagschuim zijn werkelijk enorm. De verschillen zijn zo groot dat ik dit met geen enkel ander schuimsoort tegen ben gekomen. Sommige traagschuimsoorten komen alleen maar langzaam terug naar de originele vorm maar reageren niet op temperatuur waardoor het materiaal totaal niet werkt.

  Goede kwaliteit geschuimd traagschuim

  Het is juist zo'n bijzonder schuim doordat het zachter wordt als het warm wordt. Hierdoor laat het druk verdwijnen op uitstekende delen zoals schouders en heupen. Als traagschuim niet op temperatuur reageert is het waardeloos en heeft het geen toegevoegde waarde.

  Traagschuim uit China en Turkije

  Nu (2013) komen er heel veel schuimen uit China maar ook uit Roemenie en Turkije. Het is niet zo dat deze allemaal slecht zijn maar een goeie heb ik nog niet aangeboden gekregen. Op dit moment heb ik hier bij mij op de zaak nu meer dan 50 verschillende soorten traagschuim liggen. Bijna allemaal (90%) zijn deze niet goed. Er zijn van die 50 verschillende traagschuimen maar 3 die goed werken. De meeste van deze schuimen worden dan ook heel goedkoop aangeboden (90 x 200 matras traagschuim/koudschuim voor nog geen €300,-) waardoor het relatief makkelijk wordt om te zien welke wel goed en niet goed zijn. Maar ook een aantal merken die redelijk veel geld vragen voor hun matrassen maar ook deze merken blijken echt met slecht traagschuim te werken.

  Slechte kwaliteit gegoten traagschuim

  Welke densiteit werkt nu eigenlijk het beste?

  De densiteit verschillen creeren ook een verschil in comfort, ademt vermogen en ventilatie. Ook beinvloed de densiteit van traagschuim hoe lang het duurt voordat het weer terug komt naar de originele vorm en hoe het reageerd op temperatuur verschillen. Hoe hoger de densiteit hoe langer het duurt en hoe minder goed het kan ventileren. Omdat de celstructuur veel kleiner wordt bij een hoge densiteit neemt het adement vermogen af en wordt het warmer.

  Medisch wordt er bijna altijd voor een 50 kg densiteit gekozen omdat bij 24 uurs gebruikt het ademt vermogen heel belangrijk is. Ook is het belangrijk dat een patient niet klam en vochtig wordt dus dat het ademt vermogen optimaal is.

  © Copyright 2001 - 2023 Traagschuim.info | Sitemap | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst NL Traagschuim.info NL Dutch EN Memoryfoam Information in English