Vragen over traagschuim

Veel gestelde vragen over traagschuim en traagschuimmatrassen


Welke dikte traagschuim moet ik minimaal hebben?

Antwoord:
Om het traagschuim effect goed te voelen moeten er minimaal met 7cm traagschuim gewerkt worden, maar 8 of 9 cm is in mijn optiek nog beter. Bij dunnere lagen lig je er al snel doorheen en voel je nauwelijks of geen effect.
Lees verder over: de dikte van een goed traagschuim matras


Wat kost een goed traagschuim matras?

Antwoord:
Een echt goed traagschuim matras is minimaal 22 cm dik (8 cm traagschuim en 14 cm koudschuim HR55) en heeft een afritsbare gebiesde hoes.
Een matras als dit kost minimaal €600,-
Lees verder over: de prijzen van traagschuim matrassen


Waar moet ik op letten bij de aankoop?

Antwoord:
Dat er minimaal een 7 cm (liever 8 of 9 cm) dikke traagschuim laag opzit, dat de tijk open te ritsen en wasbaar is, en dat er op water basis gelijmd is. Hoe dik het totale matras is (min.20 cm), wat voor drager er gebruikt is (poyether, pocketveren of koudschuim), hoe lang de garantie is (min.7 jaar), krijgt u het traagschuim matras op proef?
Lees verder over: waar op letten bij de aanschaf van een nieuw traagschuim matras


Wat voor bedbodem heb ik nodig?

Antwoord:
Voor een goed traagschuim matras is niet speciaal een goede bedbodem noodzakelijk. Dit omdat het matras uw gewicht al optimaal verdeelt.
U kunt dus ongeveer elk soort bedbodem uitkiezen maar schotelbodems bieden de beste ondersteuning door de gelijkmatige drukverdeling. Het voordeel van een schotelbodem is dat de hele bodem soepel en verend is. Dit in tegenstelling tot veel lattenbodems waar vooral het midden van de lat veert.


Kan een elektrische deken op een traagschuim matras?

Antwoord:
Een elektrische deken kan prima op een traagschuim matras. Wel is aan te raden om hem uit te zetten op het moment dat u gaat slapen ivm magnetische straling.


1 Geheel matras of 2 losse matrassen?

Antwoord:
2 matrassen zijn altijd makkelijker hanteerbaar maar wanneer gaat u met uw matrassen aan de wandel? Bij één geheel matras is er geen naad in het midden en heeft u effectief meer breedte ruimte. Als u een verstelbare bodem heeft of zou willen, dan moet u uiteraard wel 2 losse matrassen nemen.


Allergie vragen?

Antwoord:
In principe zijn alle synthetische schuimrubbers antiallergeen maar als u naar medisch gekwalificeerde schuimen kijkt weet u zeker dat u goed zit. Waar u ivm allergieën op moet letten is de tijk. Is deze bijvoorbeeld wasbaar boven de 60 graden? Een pocket matras is het minst hygiënisch.


Wat is proefslapen (omruilgarantie/proeftijd)?

Antwoord:
Sommige firma's geven hun matrassen op proef. Dit is zeer aan te raden, maar let op: er is een groot verschil tussen omruilgarantie en proeftijd. Wat doet de firma met de retour matrassen? Verder kunnen de kosten nogal uit een lopen.
Lees verder over: een traagschuim matras op proef thuis uitproberen

© Copyright 2001 - 2023 Traagschuim.info | Sitemap | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst NL Traagschuim.info NL Dutch EN Memoryfoam Information in English