Geschuimd / gegoten traagschuim

Het gieten van schuim is vele malen goedkoper maar haalt het niet qua kwaliteit in vergelijking met een geschuimd product. Het schuimproductie proces duurt meer dan tien keer zo lang als het gieten. Een gegoten schuim krijgt aan de buitenkant een zogenaamde huid waardoor het praktisch geen vocht doorlaat en snel warm wordt omdat het slecht kan ventileren.

Goedkoop gegoten traagschuim

Deze "huid" komt aan de gehele buitenzijde van het schuim te zitten en wordt er vaak van afgesneden. Hierdoor is het bijna niet meer zichtbaar dat het om een gegoten schuim gaat. Gegoten schuimen hebben altijd een hoge densiteit en dus een kleine celdichtheid. Verder is de celstructuur in een gegoten schuim minder evenredig verdeeld waardoor makkelijk drukverschillen kunnen optreden.

De betere fabrikanten zullen ook nooit met een gegoten product werken maar gebruiken duurdere procedures en meestal ook betere grondstoffen. De meeste gegoten traagschuim producten komen uit Turkije en China en zijn altijd aan een lage prijs te herkenen.

Traagschuim voorbeeld van open - en gesloten celstructuur:

De opencel structuur van traagschuim De gesloten celstructuur van traagschuim
Open celstructuur Gesloten celstructuur
© Copyright 2001 - 2023 Traagschuim.info | Sitemap | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst NL Traagschuim.info NL Dutch EN Memoryfoam Information in English