Lattenbodem

Een lattenbodem is een matrasdrager (bedbodem) en bestaat uit een houten frame met latten over dwars.

Lattenbodem

Hoe meer latten er gebruikt worden hoe beter het gewicht verdeeld wordt. De latten kunnen elk, onafhankelijk van elkaar, omhoog of omlaag gedrukt worden en passen zich zodoende aan. Er zijn echter wel grote kwaliteitsverschillen in lattenbodems. Hoe meer latten er in een lattenbodem gebruikt worden hoe beter de ondersteuning wordt. Een lattenbodem met 42 latten verdeelt het gewicht een stuk beter dan een lattenbodem met 24 latten.

Het maakt ook uit of de latten binnen het frame zijn gemonteerd of juist eroverheen hangen (op het frame). Als de latten over het frame hangen krijgt u over de gehele breedte ongeveer dezelfde tegendruk. Dit is niet het geval wanneer de latten binnen het frame gemonteerd zijn. Als de latten binnen het frame zitten dan is steeds minder vering als u dichter bij de rand van de bedbodem komt te liggen.

Betere egale tegendruk bij een lattenbodem met latten op het frame

Lattenbodems zijn geschikt voor latex, koudschuim en luchtmatrassen. Op een lattenbodem kun je beter geen pocketvering matrassen gebruiken, tenzij de lattenbodem meer dan 24 latten heeft. Dit omdat, waar geen lat zit, de veren in het matras geen tegendruk krijgt. Lattenbodems zijn in diverse uitvoeringen zoals vlakke lattenbodems, hand- en elektrisch-verstelbare lattenbodems te krijgen.

 

© Copyright 2001 - 2023 Traagschuim.info | Sitemap | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst NL Traagschuim.info NL Dutch EN Memoryfoam Information in English