Medisch gekwalificeerde traagschuimen

Visco-elastisch traagschuim is verkrijgbaar in vele kwaliteiten waarvan de ‘goede’ helaas moeilijk te beoordelen zijn. Een makkelijke beoordeling is of het een gegoten schuim betreft of een geschuimd product. Een gegoten schuim heeft bijvoorbeeld veel nadelen ten opzichten van een geschuimd traagschuim met een open celstructuur. Een gegoten schuim heeft minder tot geen vochtdoorlating, is warmer en heeft vaak een hoge celdichtheid (hoge densiteit). Maar ook tussen geschuimde traagschuimen zitten grote kwaliteit verschillen.

Medisch gekwalificeerde traagschuimen

Eigenlijk is het beste als u kiest voor medisch gekwalificeerde schuimen. Het belang van medisch gekwalificeerd schuim is groot aangezien hiermee een aantal belangrijke zaken gegarandeerd worden voor ziekenhuizen
Medisch gekwalificeerde schuimen en garanties zijn:

  • Een gegarandeerd ademend vermogen
  • Crib 5 brandvertragend schuim
  • Autoclaaf reinigbaar boven de 100° C
  • Gegarandeerd evenredige veerkracht
  • Gegarandeerde newton tegendruk (hardheid/zachtheid) zonder tolerantie waarden
  • CE-label voor medische producten klasse 1. De matrassen zijn dus goedgekeurd volgens   93/42/EEG.
  • Öko-Tex Standaard 100 Productklasse 1
  • Gegarandeerde afwezigheid van schadelijke stoffen gedaan
Medisch traagschuim matras gebruikt in ziekenhuizen

Als u voor medische gekwalificeerd traagschuim kiest weet u zeker dat u een kwaliteitsproduct in huis haalt en dat het materiaal reageert zoals het zou moeten.

Een echt goed traagschuim matras

Er zijn niet veel echt goede traagschuim matrassen. De meeste producenten besparen of op het traagschuim of op de drager van het matras. In beide gevallen pakt het lig comfort minder goed uit. Een goed traagschuim matras moet namelijk ondersteuning bieden (progressieve druk) en tegelijk een zwevend effect geven waardoor nergens overdrukpunten ontstaan. Daarnaast dient een goed traagschuim matras een goed ademend vermogen te hebben wat ook vaak een hekelpunt is.

Ikzelf vind bijvoorbeeld de Tempur Cloud een geweldig matras. Dit matras biedt geweldige gewichtsverdeling, een goede ventilatie en veel ondersteuning. Ook ik de Premium Support is een geweldig matras met een uitstekend gewichtsverdeling en een zeer goede ventilatie. Dit matras wordt volledig gratis 45 dagen thuis op proef gegeven.

© Copyright 2001 - 2023 Traagschuim.info | Sitemap | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst NL Traagschuim.info NL Dutch EN Memoryfoam Information in English