Tempur matrassen

Tempur is het eerste merk dat matrassen met traagschuim ging maken en met enorm succes. In 15 jaar tijd is het merk wereldwijd verkrijgbaar en slapen letterlijk miljoenen mensen op een Tempur traagschuim matras. Hier vindt u meer informatie over de firma Tempur en over de Tempur traagschuim matrassen.

Tempur matrassen logo

De firma Tempur is begonnen met het ontwikkelen en verkopen van traagschuim matrassen en kussens. Oorspronkelijk was het traagschuim, wat toen nog Temper Foam heette, bedoeld voor in de spaceshuttle om de G-krachten op te vangen voor de astronauten. Ironische genoeg bleek het Tempur traagschuim in de praktijk hiervoor niet optimaal te werken waardoor het uiteindelijk niet is gebruikt in de space shuttle. Maar traagschuim had wel super goede druk verlagende eigenschappen die ideaal werken bij matrassen.

Begin jaren 90 is de firma Tempur begonnen met de verkoop van traagschuim matrassen en met enorm succes. De Deense onderneming die toen nog Dan-foam heette bracht een lijn medische traagschuim matrassen op de markt die alleen aan ziekenhuizen en andere medische instellingen werden verkocht. Het comfort bleek echter zo goed dat veel consumenten na een ziekenhuis opname thuis ook op zo’n matras wilde slapen.

In 1995 begon Tempur met de verkoop van traagschuim matrassen en traagschuim kussens aan winkels waardoor de consument ook van deze prettige manier van slapen kon gaan genieten. De naam van de firma werd veranderd naar Tempur World Inc. Waarna de firma Tempur een enorme vogelvlucht heeft gemaakt mede dankzij de goede resultaten op het gebiedt van nachtrust, drukverdeling en, niet te vergeten, goede marketing.

In 1996 is de traagschuim formule vrijgegeven en zijn er diverse soorten vergelijkbare traagschuimen op de markt gekomen.

Tempur in Nederland

In 1995 kwam Tempur naar Nederland. Toen ik het materiaal voor het eerst zag en voelde was ik er gelijk weg van. De firma Beterbed had in het begin de alleen rechten om Tempur te mogen verkopen. Tempur vond echter dat Beterbed er te weinig aandacht aan gaf en heeft de alleenrechten afgenomen in 1996. Tempur is toen met beddenwinkels gaan werken en Beterbed is toen haar eigen traagschuim matras gaan maken onder de naam M-line matrassen.

Tempur matras marketing

Tempur noemt het schuim Tempur schuim terwijl het hier eigenlijk om een bedrijfsnaam gaat en niet om een product naam. De werkelijke naam van het schuim is Visco elastisch polyurethaan schuim maar het wordt meestal traagschuim of NASA schuim genoemd. Tempur noemt het Tempur schuim en spreekt over een Tempur matras. Tempur heeft dit gedaan om de indruk te wekken dat het om een uniek schuimrubber gaat dat alléén door de firma Tempur gemaakt wordt. Maar de naam Tempur en traagschuim zijn één en het zelfde product.

Een beetje flauw en niet kloppend van de Firma Tempur is het feit dat Tempur suggereert dat het Tempur schuim niet het zelfde is als traagschuim en dat Tempur traagschuim het enige originele traagschuim is. Dat is natuurlijk klinkklare onzin. Dit zou betekenen dat Philips die de CD speler ontwikkelde de enige echt CD spelers maken of dat Ford de enige originele auto’s maakt. Meer informatie over Tempur schuim versus ander traagschuim.

NASA logo

In 1996 kwam het patent van Nasa op het Tempur schuim vrij waardoor de firma Tempur geen alleen recht meer had om Visco elastisch schuim te maken. Direct zijn toen diverse schuimfabrikanten begonnen met het ontwikkelen van hun eigen soorten traagschuim. Vlak na 1996 was Tempur kwalitatief beter dan bijna alle andere soorten traagschuim matrassen maar nu zijn er meerdere fabrikanten die absoluut een betere kwaliteit bieden en dus een zeer goede kwaliteit traagschuim produceren.

Tempurmatrassen veranderde met hun traagschuim de slaapmarkt

Vanaf het moment dat Tempur begon met de verkoop van tempur traagschuim matrassen is er op het gebiedt van slaapsystemen behoorlijk veel veranderd. Voordat Tempur begon was de algehele aanname van de slaap branche dat een matras stevig of eigenlijk zelfs hard zou moeten zijn. Nu zijn alle specialisten het erover eens dat een matras zich juist moet aanpassen aan het lichaam en niet andersom.

Drukverlagend slapen

Al na een paar jaar was Tempur in bijna elk land te verkrijgen en de verkopen bleven stijgen. Nu is Tempur in 54 landen actief en het einde is nog niet in zicht. De kwaliteit van het traagschuim van Tempur is goed maar omdat Tempur alleen matrassen aan de medische sector leverde was en is het product nogal duur.

Tempur matras kwaliteit

De kwaliteit van Tempur traagschuim matrassen is absoluut goed. Doordat er veel ervaring is opgedaan in de medische sector, waar de Tempur matrassen 24 uur beslapen worden, is het ademt vermogen en vocht doorlatend vermogen van groot belang. Er wordt met 2 verschillende densiteiten gewerkt. Voor de consumenten matrassen van Tempur wordt met een densiteit van 85 kg gewerkt terwijl er voor de medische matrassen met een densiteit van 50 kg gewerkt wordt (tenzij een patiënt gefixeerd moet worden, operatie tafel).

Waarom een zo’n hoge densiteit? Waarom werkt Tempur met twee verschillende densiteiten? De voordelen van een hoge densiteit wegen namelijk niet op tegen een lagere densiteit. Bij een (hoge) densiteit van 70 kg of 80 kg ontstaan er veel sneller warmte klachten en is de ventilatie veel minder goed, dus waarom er dan toch met zo'n hoge densiteit gewerkt wordt is mij een raadsel. In ons toch wel vochtige Nederlandse klimaat kan het al gauw klam en vochtig worden op een traagschuim matras met zo’n hoge densiteit.

Met een katoenen onderdeken (zoals de F.A.N. onderdeken) kunt u dit soort problemen weer gemakkelijk oplossen.

Wat verkoopt Tempur?

Het bedrijf Tempur produceert 8 verschillende matrassen, allen Tempur traagschuim matrassen en diverse Tempur traagschuim kussens.

Tempur Combi

Het Tempur Combi matras wordt geleverd in 2 verschillende diktes. De Tempur Combi 15 cm en de Tempur Combi 20 cm. De Tempur Combi 15 is opgebouwd uit 7 cm traagschuim en 8 cm koudschuim. De 7 cm traagschuim heeft een vrij hoge densiteit van 85 kg. Helaas geeft Tempur niet vrij met wat voor koudschuim er gewerkt wordt. De tijk is een dubbeldoek afritsbaar. De Tempur Combi 20 is opgebouwd uit 9 cm traagschuim en 11 cm koudschuim. De 9 cm traagschuim heeft een hoge densiteit van 85 kg. Ook hier geeft Tempur niet vrij met wat voor koudschuim er gewerkt wordt. De tijk is een dubbeldoek afritsbaar.

Tempur Deluxe matras

De Tempur Deluxe matras is 20cm dik en is opgebouwd uit 9 cm traagschuim en 11 cm koudschuim. De 9 cm traagschuim heeft een hoge densiteit van 85 kg. Tempur geeft geen informatie over met wat voor koudschuim er gewerkt wordt. De tijk is een luxe 420 gram gevulde tijk die volledig afritsbaar is. De Tempur Royal is het meest luxe Tempur matras. De Tempur matras Royal is 25 cm dik en heeft maar liefst 10 cm traagschuim. De tijk is een luxe dikke hoes die volledig afritsbaar is en eem 3D zijkanten heeft. Dit 3D materiaal heeft een super goed ademend vermogen en zorgt dus voor een betere luchtcirculatie.

Tempur schotelbodem

Tempur schotelbodems

De meest ideale bedbodem voor een Tempur traagschuim matras is een schotelbodem. Een schotelbodem heeft een groot raakvlak met het matras en verdeeld het gewicht over de gehele breedte. Dit geldt niet alleen voor traagschuim matrassen van Tempur maar voor alle type traagschuim matrassen.

Tempur matrassen garantie

De garantie op Tempur matrassen is 15 jaar maar let op, de garantie is afbouwend. In Amerika is dit gebruikelijk maar hier in Nederland neemt men aan dat het aantal jaren dat er garantie gegeven wordt volledige garantie is. Maar de Tempur garantie werkt als volgt: de eerste 5 jaar geeft Tempur 100% garantie op de matras waarna de garantie van jaar 6 afbouwt met 10% per jaar. Dit houdt in dat u in het laatste garantie jaar (jaar 14) 10% terug krijgt als een korting op een nieuw Tempur matras.

Tempur garantie

0-5 jaar: Volledige garantie
Na 6 jaar: De garantie is gereduceerd met 10%
Na 7 jaar: De garantie is gereduceerd met 20%
Na 8 jaar: De garantie is gereduceerd met 30%
Na 9 jaar: De garantie is gereduceerd met 40%
Na 10 jaar: De garantie is gereduceerd met 50%
Na 11 jaar: De garantie is gereduceerd met 60%
Na 12 jaar: De garantie is gereduceerd met 70%
Na 13 jaar: De garantie is gereduceerd met 80%
Na 14 jaar: De garantie is gereduceerd met 90%
Na 15 jaar: De garantie is gereduceerd met 100%

Tempur matras prijzen

Goed traagschuim is duur. Daarom zijn goedkope traagschuim matrassen meestal geen goede matrassen. Dit komt omdat er goedkope grondstoffen worden gebruikt en alles minimaal wordt afgewerkt. De prijzen van Tempur zijn relatief hoog maar dat is dus niet voor niets. De prijzen op de producten van Tempur traagschuim matrassen zijn als volgt. De Tempur Combi 15 matras kost in een 1 persoons maat € 990,-en de Tempur combi 20 cm matras kost € 1249,-. De Tempur Royal matras kost in een één persoons maat € 1425,-

Tempur matras proeftijd

Tempur geeft haar traagschuim matrassen jammer genoeg niet op proef. Een proeftijd is in mijn optiek een absolute must. Ik heb het nu al zo vaak meegemaakt dat een matras ondanks dat het goed getest is in de showroom thuis voor geen meter blijkt te bevallen. Let er daarom op dat u te allen tijde uw nieuwe matras op proef krijgt. Er zijn vast wel een paar Tempur dealers die Tempur matrassen op proef geven.

Tempur traagschuim matrassen verkoopadressen

Tempur producten worden alleen via dealers verkocht. De Tempur matras dealers zijn in de regel slaapkamer speciaal zaken.

Slaapkamer speciaal zaken in een woonboulevard
© Copyright 2001 - 2024 Traagschuim.info | Sitemap | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst NL Traagschuim.info NL Dutch EN Memoryfoam Information in English