Tips traagschuim matrassen

Welke densiteit traagschuim

Een hoge densiteit reageert anders dan een lage densiteit. De hoge densiteit schuimen reageren langzamer wat het omdraaien op het matras moeilijker maakt.

Lees verder: densiteit traagschuim

Traagschuim matras prijzen

De prijzen voor echt goede kwaliteit traagschuim matrassen liggen tussen de €600,- en €1400,- Dit is natuurlijk veel geld maar als u bedenkt...

Lees verder: traagschuim matras prijzen

Mijn tips

Vraag wat voor densiteit (celdichtheid) er wordt gebruikt en wat de opbouw precies is? Wat is het aantal gebruikte cm traagschuim? Wat voor onderschuim (drager) is er gebruikt?

Lees verder: mijn tips

Traagschuim matras dikte

Een goed traagschuim matras zou minimaal 22 cm dik moeten zijn maar liever nog iets dikker. Een een dik matras biedt gewoon meer comfort dan een dunnere variant.

Lees verder: traagschuim matras dikte

Mijn meest ideale matras

Een goed traagschuim matras heeft een rijkelijk gevulde (minimaal 350 gram) en gebiesde afritsbare wasbare tijk. Het matras is minimaal 22 cm dik...

Lees verder: mijn meest ideale matras

waar moet u op letten bij de aanschaf van een nieuw traagschuim matras

1. De dikte van een traagschuim matras

De dikte is mede bepalend voor het comfort. De beste dikte is 7, 8 of 9 cm traagschuim zodat u goed met uitstekende lichaamsdelen in het schuim wegzakt zonder de onderlaag te voelen.

De dikte van een traagschuim matras

2. Kijk naar de temperatuur gevoeligheid

Goed traagschuim reageert op temperatuur. Als het warm wordt zou het zacht moeten worden. Kijk goed of het traagschuim wel op temperatuur reageert. Het smelt punt zou net boven de uitwendige lichaam temperatuur moeten liggen (boven 28,5 graden).

Kijk naar de temperatuur gevoeligheid van traagschuim

3. Let op de garantie voorwaarden

Op een goed traagschuim matras zou u minimaal 5 jaar garantie moeten krijgen. Let goed op de garantie voorwaarden. Sommige leveranciers bieden een lange garantie maar deze bouwt af en is niet volledig. Lees de garantie voorwaarden daarom goed.

Let goed op de garantievoorwaarden van een traagschuim leverancier

4. Matrassen testen

Alvorens u tot aanschaf over gaat dient u het matras goed te testen. Het beste doet u dit door erop te slapen en dan ook nog eens minimaal 2 weken. Het mooiste zou het zijn als u het matras zonder kosten op proef krijgt. Mocht het matras niet helemaal aan uw verwachtingen voldoen kan deze retour zonder dat u met een aankoop verplicht wordt.

Test de traagschuim matrassen zelf uit

5. Vergelijk traagschuim matrassen via internet

Er is een rijk aanbod aan traagschuim matrassen wat niet echt gemakkelijk maakt het juiste traagschuim matras te kiezen. Vergelijk de mogelijkheden en prijzen via internet.

Vergelijk de traagschuim matrassen via internet

6. Hoe is het traagschuim matras opgebouwd

Hoe het matras opgebouwd is heeft direct effect op de levensduur en het comfort. Wat voor drager (onderlaag) is er gebruikt. Is dat polyether, koudschuim, latex of pocket veren? Hoe egaler de tegendruk van de onderlaag hoe beter de ondersteuning wordt.

Hoe is het traagschuim matras opgebouwd

7. Eventueel alleen een oplegmatras

Als de kwaliteit van uw huidige matras goed is maar het matras is wat te hard of juist te zacht zou u ook alleen voor een oplegmatras (ook wel matras topper genoemd) kunnen kiezen. Hiermee verhoogt u het comfort enorm zonder dat u een geheel nieuw matras hoeft te kopen.

Eventueel heeft u alleen maar een oplegmatras nodig

 

© Copyright 2001 - 2023 Traagschuim.info | Sitemap | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst NL Traagschuim.info NL Dutch EN Memoryfoam Information in English