Duurzaamheid traagschuim

Hoe lang de levensduur van het traagschuim ongeveer is kunt u meestal aan de gegeven garantie zien. Deze garantie is in de regel tweederde van de verwachte levensduur. Op een goed getest traagschuim zou gemakkelijk 10 jaar garantie gegeven kunnen worden. Het schuim heeft een open celstructuur waardoor het eigenlijk niet stuk kan gaan. Het enige dat kan gebeuren is dat het traagschuim zijn elasticiteit verliest waardoor het minder effect heeft.

Duurzaamheid traagschuim

Op ons traagschuim krijgen we van onze schuim fabrikant 5 jaar volledige garantie op medische (gekwalificeerde) schuimen. Maar medisch worden de matrassen 24 uur per dag gebruikt! Dus kun je met een goed traagschuim matras zeker zo’n 15 jaar doen. Sommige leveranciers geven maar 3 of 5 jaar garantie op hun matrassen, dit is in mijn optiek een indicatie dat het om een niet al te best product gaat.

Omdat de levensduur van nieuwe schuimen (zoals gel traagschuim) zowel voor u maar ook voor de fabrikant zelf erg moeilijk in te schatten zijn, is het niet verstandig om voor een totaal nieuw product te kiezen. Niets is beter dan een echte test (dus er echt op slapen) in plaats van kunstmatige testen. De leveranciers waar ik voor kies gaan tot het uiterste qua kwaliteit bewaking. Omdat het om medische kwaliteiten schuim gaat, testen ze hun schuimen uitvoerig en deze zijn ook al meer dan 15 jaar op de markt. Je voorkomt gewoon een heleboel problemen door een al bewezen product te kopen. Een goed matras zou 10 tot 15 jaar mee kunnen gaan, u zou dus ongeveer 10 jaar garantie moeten krijgen.

Testen van schuim door middel van mechanische simulatie 55.000 keer omdraaien op een traagschuim matras.

traagschuim duurzaamheid testen

© Copyright 2001 - 2023 Traagschuim.info | Sitemap | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst NL Traagschuim.info NL Dutch EN Memoryfoam Information in English