Traagschuim werking

Traagschuim werkingDoor uw uitwendige lichaamstemperatuur zal goed traagschuim zachter worden en de tegendruk verminderen. Vooral onder de uitstekende lichaamsdelen zoals de heupen en schouders (bij zijligging), ontstaat de meeste druk waardoor het materiaal warmer en dus zacht wordt.

Daarentegen zal het traagschuim in de lendenen en onderrug juist meer ondersteuning bieden doordat het materiaal daar koeler en dus harder blijft. Als het schuim koud is, wordt het dus harder en bij warmte wordt het juist zachter.

Goed traagschuim hoort pas bij een temperatuur van 29,5 graden zachter worden en niet eerder. Deze warmtegevoeligheid bepaalt het meeste van het comfort maar ook de densiteit (celdichtheid) is van belang. Veel soorten traagschuim die ik heb gezien reageren niet of nauwelijks op temperatuur maar bewegen alleen maar langzaam zonder het gewenste drukverlagende effect te bieden. Het is juist de temperatuurgevoeligheid die zo’n speciaal gevoel van ”versmelten” met het materiaal (comfort) geeft en toch ook nog een ondersteunende werking biedt.

Traagschuim vergelijken

Traagschuim drukpuntmeting - 2009Sommige soorten traagschuim zoals Tempur en Eupen schuim werken perfect en hebben een smeltpunt van exact 29,5 °C. Het is ook erg belangrijk om traagschuimen te vergelijken. Medisch gekwalificeerde traagschuimen dienen ook een perfect smeltpunt te hebben. Dat moet ook wel omdat deze medische kwalificatie bedoeld is om een optimale drukverdeling van matrassen te garanderen.

De levensduur van medisch gekwalificeerd traagschuim is ook veel langer dan van niet medisch gekwalificeerd traagschuim. Op medisch gekwalificeerde schuimen kan daarom ook gemakkelijker een lange garantietermijn van tot wel 10 jaar gegeven worden. Aan ziekenhuizen waar 24/7 gebruik wordt gemaakt van medische matrassen wordt immers al 5 jaar volledige garantie gegeven.

Medisch traagschuim?

Let op, tegenwoordig wordt er door verschillende traagschuim-leveranciers het woord medisch in de merknaam gebruikt. Vaak werken deze leveranciers niet met medisch gekwalificeerde schuimen en zult u hun matrassen dus ook nooit in een ziekenhuis tegenkomen. Wanneer u zich laat voorlichten kunt u natuurlijk altijd naar de medische kwalificaties of referenties vragen. Dan weet u zeker dat u met een medisch gekwalificeerd traagschuim te maken heeft.

Medisch traagschuim

Nasaschuim / Tempur-schuim / Traagfoam / Traagschuim / memory foam ?

De werkelijke benaming van Traagschuim is visco-elastisch polyurethaanschuim. Deze benaming zult u echter zelden of nooit horen. Andere benamingen zijn; Nasaschuim, traagfoam, slow motionschuim, memoryfoam, lazyfoam, warmtegevoelig schuim en natuurlijk Tempur-schuim.

Nasaschuim, Tempur of Tempur-schuim wordt het materiaal ook vaak genoemd. Tempur heeft dat marketingtechnisch heel handig gedaan maar het gaat in dit geval over een merknaam en geen productnaam. De bedrijfsnaam is Tempur en Tempur verkoopt traagschuim matrassen. Tempur levert overigens wel een zeer goede kwaliteit traagschuim.

 

© Copyright 2001 - 2023 Traagschuim.info | Sitemap | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst NL Traagschuim.info NL Dutch EN Memoryfoam Information in English