Schotelbodem

Schotelbodems zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van bedbodems. Schotelbodems hebben een groot raakvlak met het matras, waardoor het gewicht beter verdeeld wordt en deze beter en gelijkmatiger ondersteuning biedt. Een schotelbodem is bij traagschuim matrassen de best mogelijke combinatie van matras met bodem.

Schotelbodem is de beste bodem voor een traagschuim matras

Het voordeel van een schotelbodem is dat de hele bodem soepel en verend is in tegenstelling tot de meeste lattenbodems waar vooral het middendeel veert en de zijden zo goed als niet. Als er twee schotelbodems naast elkaar (tegen elkaar aan) geplaats worden is de tegendruk over het gehele oppervlak hetzelfde. Als er dan één geheel matras op komt te liggen is er geen hardere midden naad voelbaar.

Bij de meeste schotelbodems zijn de schotels ook nog qua hardheid/zachtheid instelbaar waardoor u de hardheid nog enigszins kunt instellen.

Schotelbodems zijn in hardheid verstelbaar

Schotelbodems zijn in vlakke, hand-verstelbare en elektrisch verstelbare uitvoeringen leverbaar.

Elektrisch verstelbare schotelbodem

Schotelbodems zijn ook ideaal voor het gebruik bij latex en koudschuim matrassen (volledig schuim) omdat de gewichtsverdeling overal het zelfde is.

 

© Copyright 2001 - 2023 Traagschuim.info | Sitemap | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst NL Traagschuim.info NL Dutch EN Memoryfoam Information in English