Welke densiteit traagschuim?


Bekijk de densiteit traagschuim informatie video

Een hoge densiteit reageert anders dan een lage densiteit. De hoge densiteit schuimen reageren langzamer wat het omdraaien op het matras moeilijker maakt. Als de cellen kleiner zijn kan het ook automatisch minder ademen. Lichaamswarmte kan er ook iets moeilijker doorheen dringen waardoor het langzamer reageert.

Voor medische doeleinden wordt bijna nooit voor een hogere densiteit dan 50 kg/m³ gekozen omdat het ademend vermogen afneemt als men hoger neemt. Behalve als een patiënt gefixeerd moet worden, bijvoorbeeld op een operatietafel, wordt een hoge densiteit van gebruikt daar het draaien in bed moeilijk maakt.

Er zijn ook redelijk veel nieuwe traagschuimen op de markt met een hoge densiteit (70/85 kg/m³ ). Ik weet zeker dat dit niet hetzelfde comfort biedt als een 50 kg/m³ traagschuim; het ventilerend vermogen (ademend vermogen) is een stuk minder waardoor het sneller warm wordt. In Keulen op de woonbeurs in Duitsland heb ik begin 2010 ook al een paar andere matrassen gezien die er zeer goed uitzagen en goed reageren en werken met densiteit van 35 kg/m³.

Kijk niet alleen naar gegoten of niet gegoten maar ook naar de temperatuurgevoeligheid, de densiteit en de leverancier. U kunt er vanuit gaan dat de meeste grote merknamen met de best mogelijke materialen en niet met inferieure kwaliteiten werken. Maar als u een huismerk koopt of een onbekend merk zult u veel vragen moeten stellen zoals waar het schuim vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt wat de densiteit is etc. Natuurlijk zal niet elke leverancier graag zijn of haar fabrieksnaam willen prijsgeven. Dit is ook wel logisch omdat anders iedereen probeert om het rechtstreeks te kopen. Maar vraag dan of uw leverancier een goede en langdurige relatie heeft met zijn of haar fabrikant.

Verschillende densiteiten van traagschuim

Mocht u iets vinden wat wel erg goedkoop is dan is dat in de regel een indicatie van een mindere schuim soort en fabrikant.

 

© Copyright 2001 - 2019 Traagschuim.info | Disclaimer | Sitemap traagschuim.info | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst NL Traagschuim.info NL Dutch EN Memoryfoam Information in English